Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyugodj meg, Jézus a hajóban van
  2023-11-21 21:30:26, kedd
 
  Nyugodj meg, Jézus a hajóban van

Textus: Mk 4:35-41: ,,Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk: Menjünk át a túlsó partra! Ők pedig otthagyva a sokaságot, csatlakoztak hozzá, minthogy ő már a hajóban volt; de más hajók is követték őt. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek? Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

Egy keresztyénekből álló csoport a Szentföldre utazott. Amikor egy hajón kihajóztak a Genezáret tavára akkor a lelkész felolvasta ezt az igeszakaszt amit én az imént felolvastam, és egy csodálatos dolog történt, amit mindannyian észrevettek. Amikor azt olvasta: "Ekkor nagy szélvihar támadt", a szél felerősödött, és a hullámok megingatták a hajót.
Amikor azt olvasta: "És elült a vihar", akkor, abban a pillanatban, a szél elült. Mintha a mennyei Atya azt mondta volna nekik: "Így történt kétezer évvel ezelőtt".

1.Kinek az ötlete volt ez?

A történet megértésének kulcsa egy kulcsfontosságú kérdésben rejlik. Ha tudod a választ, akkor tudod, miről szól ez a történet. Ha nem tudod a választ, vagy ha átugrod, akkor ez a történet elvész számodra.
A kérdés pedig ez: Kinek az ötlete volt, hogy egyáltalán beszálljanak a hajóba?
Hallottuk. A válasz nagyon egyértelmű.
Ez az esemény egy hosszú szolgálati nap végén történt. Miután Jézus és tanítványai órákon át gondoskodtak az emberek szükségleteiről, maga Jézus mondta: "Menjünk át a túlsó partra".
A tanítványai kétségtelenül örültek ezeknek a szavaknak, mert kimerültek voltak. A Márk 4:1-2 szerint Jézusnak csónakba kellett szállnia, hogy tanítsa a hatalmas tömeget, amely a víz széléhez nyomult.
Mindenhol így volt ez, ahová csak mentek.
Tömegek jöttek, hogy meghallgassák a Mestert. Betegek jöttek, hogy meggyógyuljanak. Zavarodott emberek jöttek, hogy reményt találjanak. Nap mint nap jöttek, napról napra, hallani akarták Jézust, kétségbeesetten a közelében akartak lenni.
Ha tényleg törődsz a sérült emberekkel, akkor az mindenedbe kerül, amid van.
A másoknak való szolgálat megviseli a lelket. Mindannyian feküdtünk már le este fáradtan a telefonhívásoktól, a találkozóktól és a nehéz problémák megoldásától. Semmi másra nem vágyunk, csak egy jó éjszakai pihenésre. Amikor mindent beleadtál, amid van, akkor pihenésre van szükséged.

2.Amikor Isten alszik

Jézus maga is fáradt.
Ennek nem kellene meglepnie minket, mert ő teljesen ember volt. Emberként fáradt, éhes és szomjas volt. Ezért feküdt le és aludt el. Bár az alvást ő teremtette, most arra használja, hogy visszanyerje erejét.
Biztos vagyok benne, hogy a tanítványok örültek, amikor meghallották, hogy a tó túlsó partjára mennek. Többen közülük halászok voltak, akik jól ismerték a Galileai-tengert.
Jézus szerette ezt a területet, és sok csodát tett itt. Kapernaumban, egy kis halászfaluban, az északi parton tette székhelyét. Az egyik közeli domboldalon tartotta a hegyi beszédet (Máté 5-7). Valahol azon a vidéken 5000 embert vendégelt meg öt kenyérből és két halból.
Azon az éjszakán az égbolt nyugatról kelet felé sima hajózást ígért. Mivel a férfiak már sokszor megtették ezt az utat a halászcsónakjaikon, alig várták, hogy néhány órán át könnyedén hajózhassanak.

3.Amikor a vihar lecsap

Senki sem aggódott az időjárás miatt. Végül is a tanítványok közül legalább négyen halászok voltak - Jakab, János, Péter és András. Ha bármi történik azon az éjszakán, biztosan meg tudják oldani.
Jól is indultak.
Amikor a csónak elhagyta a nyugati partot, a tó annyira nyugodt volt, hogy Jézus úgy döntött, hogy a hajó hátsó részében, egy vánkoson pihenve alszik. Elaludt. Hirtelen nagy vihar támadt, a szél a hegyekről lefelé és az Arbel-hegy melletti völgyön keresztül süvített, felkorbácsolta a hullámokat, és azok becsaptak a hajóba.
A víz gyorsabban ömlött be, mint ahogy a tanítványok ki tudták volna merni. A kis halászhajó úgy himbálózott, mint egy parafadugó, ahogy a hullámok egymás után csapódtak bele. Semmi sem lehet félelmetesebb, mint egy hajóban lenni a sötétben, amikor az vízzel telik meg, és lassan süllyedni kezd.
Olyan volt, mintha egy hurrikán csapott volna le a Galileai-tengerre.
Honnan jött ez a vihar?
Isten küldte!
,,Lépdel a tenger hullámhegyein" (Jób 9:8).
,,Mert én, az Úr vagyok a te Istened, aki fölriasztom a tengert, hogy zúgnak hullámai" (Ézs 51:15).
Ez egy fontos igazsághoz vezet el bennünket. A szél mindig fúj körülöttünk. A hatalmas vihar előbb-utóbb eljön. Nincs választásunk vagy befolyásunk arra, hogy mikor jön a vihar.
Ma talán süt a nap, holnap viszont lehet, hogy széllel és esővel szemben kell küzdenünk, és a csapásoktól hánykolódva találjuk magunkat.
Az élet egy pillanat alatt megfordulhat. Ezt mindannyian tudjuk.
Lehet jó hír: "Összeházasodunk."
"A házat most adták el."
"Jövő héten érettségizem."
"Felvettek."
Vagy lehet rossz hír:
"Letartóztattuk a fiát."
"A daganat rosszindulatú."
"Ki vagy rúgva."
"Elhagylak."
Soha nem tudhatjuk, mit hoz a holnap.
Térjünk vissza az alapkérdéshez:
Ki mondta nekik, hogy szálljanak be a csónakba? Jézus.
Ki alszik a csónakban a vihar alatt? Jézus.
Ez az egyetlen alkalom, amikor a Biblia említi, hogy Jézus alszik. Valahogy tudott aludni a viharban. Végigaludta a vihart. Én nem vagyok ilyen. Még ha nyugodt is a helyzet, nem tudok mélyen aludni.

4.,,Mester, nem törődsz?"

A tanítványok kétségbeesésükben felébresztették Jézust.
Olyan kérdést tettek fel neki, amely talán szemtelenségnek tűnhet, de ez egy olyan kérdés amelyet mindannyian tettünk már fel olykor-olykor: "Nem törődsz azzal, hogy elveszünk?"
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy a gyermekem beteg?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy a házasságom szétesőben van?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy a barátaim elhagytak?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy nincs pénzem?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy olyan egyedül érzem magam?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy fel akarom adni?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy a férjem meghalt?
Uram Jézus, nem törődsz azzal, hogy elvesztettem a munkámat?
Mindannyian feltettük már ezt a kérdést milliószor, millióféleképpen. Soha nem kérdőjelezzük meg az Úr könyörületességét, amikor a dolgok jól mennek. De Isten könyörületessége nem a körülményeinkhez mérhető, és jósága nem korlátozódik a mi megértésünkre.
Talán hallottad már ezt így megfogalmazva:
Soha nem tudhatod meg, hogy Jézus minden, amire szükséged van, amíg Jézus nem minden, amid van. De amikor Jézus minden amid van, akkor tudni fogod, hogy Jézus minden, amire szükséged van.
A tanítványok hamarosan felfedezik, hogy még a tomboló vihar közepette is csak Jézusra van szükségük.
Isten ugyanúgy törődik velük, amikor a vihar tombol, mint amikor a tenger nyugodt, és a nap süt. Az Ő irgalma nem korlátozódik a napfényre vagy a hullámok csendjére.
Ez egy másik kérdéshez vezet: "Vajon Jézus akkor is az Úr, amikor alszik?"
A tanítványok nem biztosak benne, ezért ébresztették fel.
Azon az éjszakán két vihar is volt:
Az egyik a tavon.
A másik a tanítványok szívében.
Amikor felébredt, Jézus ezt mondta: ,,Hallgass el, némulj meg!" Az angol fordítás szerint: "Légy nyugodt!" Eugene Peterson lelkipásztor ezt a színes körülírást kínálja: "Most már felébredve, mondta a szélnek, hogy csendesedjen el, és azt mondta a tengernek: 'Csendet! Nyugodj meg!'
Úgy dorgálta a vihart, ahogyan egy túlbuzgó kiskutyával beszélnénk: "Vissza a kuckódba."
És ezzel a vihar véget ért.
Jézus szólt - és a vihar elállt.
Ennek így kell lennie!
A szélnek engedelmeskednie kell.
A hullámoknak engedelmeskedniük kell.
Nincs választásuk.
Felismerték Mesterük hangját!
Több millió gallon víz állítja le a mozgását.
Az orkán erejű szél egy pillanat alatt megáll.
Ez a történet csodálatos képet nyújt számunkra Jézusról.
Ő annyira emberi, hogy aludnia kell.
Annyira isteni, hogy elaltatja a vihart!
Ez a csoda beteljesíti a Zsoltárok 107:29-et:
,,Lecsendesítette a forgószelet, elcsitultak a hullámok."

5.Még mindig nincs hitetek?

Jézus a vihart dorgálta meg - nem a rémült tanítványokat.
Nekik egyszerűen azt mondta: "Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek?"
Ezekben a szavakban benne rejlik egy lecke, amelyet mindannyiunknak meg kell tanulnunk.
A tanítványok azért féltek, mert olyan emberek voltak, akik megszokták, hogy az életet ők irányítják. Tudták, hogyan kell kezelni a nehéz helyzeteket. Nem volt közöttük egy gyenge ember sem. És mégis, egy olyan életveszélyes válsághelyzetben, amelyet nem tudtak irányítani, a hitük félelemmé változott.
Jézus ahelyett, hogy lekezelné őket, egyszerűen azt mondja: "Még mindig nem hisztek?". A válasz igen és nem. Hittek Jézusban. Valóban hittek benne. De a hitük, bár valódi volt, még nem volt kifejlett.
Hogyan szerezheted meg azt a hitet, amely képessé tesz arra, hogy túléld az élet viharait? Az egyetlen válasz az, hogy beszállsz a hajóba Jézussal, és vele tartasz, bárhová is akar menni.
Ahol nincsenek viharok, ott nincs veszély.
Ahol nincs veszély, ott nincs félelem.
Ahol nincs félelem, ott nincsenek próbatételek.
Ahol nincsenek próbatételek, ott nincs tanulás.
Ahol nincs tanulás, ott nincs növekedés.
Ahol nincs növekedés, ott nincs hit.
Íme a rövidített változat:
Ahol nincsenek viharok, ott nincs hit.
Nincsenek viharok, nincs hit.
Kevés vihar, egy kis hit.
Sok vihar, nagy hit.

6.Nincs rövidítés

Vannak pillanatok az életben, amikor irányíthatunk vagy fejlődhetünk, de mindkettőt nem tehetjük meg.
Jézussal a hajóba szállni azt jelenti, hogy lemondunk az irányítás jogáról.
A lelki növekedés útján nincs rövidítés.
Az élet viharai nem jelentenek kitérőt.
Ezek nem tévedések.
Nem trükk vagy csapda.
Nem azért vannak küldve, hogy elpusztítsanak bennünket.
Isten azért küldi a viharokat, hogy teljes kétségbeesésedben az Úrhoz kiálts:
"Nem törődsz azzal, hogy elveszek?"
Abban a pillanatban - nem előtte, hanem abban a pillanatban, amikor a víz úgy tűnik, hogy elnyel, és minden, ami kedves számodra, elveszik - az Úr felemelkedik és azt mondja, "Légy nyugodt!"(nyugodj meg!)
Hadd ismételjem meg még egyszer. Ki mondta nekik, hogy szálljanak be a hajóba? Jézus. Végig az ő ötlete volt.
Tudott előre a viharról? Természetesen tudott. És ő szólt, hogy szálljanak be a hajóba.
Előre figyelmeztette őket? Nem, mert az tönkretette volna a leckét, amit meg kellett tanulniuk.
Azért kerültek a viharba, mert beszálltak a hajóba.
Azért kerültek a hajóba, mert követték Jézust!
Mit tanultak azon az éjszakán?
Tanultak a hatalmáról: a szél és a hullámok engedelmeskednek neki.
Tanultak az ígéretéről: átjutottak a túlsó partra.
Tanultak a jelenlétéről: Biztonságban voltak a viharban.

7.Amikor az élet összeomlik

Mindannyiunknak vannak olyan pillanatai, amikor úgy érezzük, hogy teljesen egyedül vagyunk, és Isten elfelejtett minket. Amikor az élet körülöttünk összeomlik, még akkor is, ha megpróbáljuk a legjobb képességünk szerint szolgálni Istent, vannak pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy Isten elhagyott bennünket.
Nem mindig tudjuk elkerülni a teljes kétségbeesés pillanatait.
Néha mi magunk idézzük elő őket a döntéseinkkel.
Néha azért jönnek, mert azt tettük, amit az Úr mondott nekünk.
Néha úgy tűnik, hogy az élet viharai a semmiből jönnek.

8.A választás, amit meg kell hoznunk

Azokban a pillanatokban választanunk kell.
Vagy úgy döntünk, hogy elhisszük, hogy az Úr a saját céljai érdekében küldte a vihart, vagy arra következtetünk, hogy az Úr elhagyott minket.
Nem manipulálhatjuk Istent, hogy elhárítsa a viharokat, vagy hirtelen eltüntesse őket. Ha valami, akkor ez a történet éppen az ellenkezőjére tanít bennünket.
Néha az utunk a viharba vezet minket. Néha látjuk a felhők gyülekezését, és tudjuk, hogy közeledik. De még gyakrabban előfordul, hogy a szél feltámad, és az életünk, amely olyan jól megtervezett volt, a feje tetejére áll. És elkezdünk elsüllyedni a hullámok alá.

9.A lecke amit meg kell tanulnunk

Jézus a szél és a hullámok ura.
Amikor hív minket, beszállunk a csónakba.
Amikor ő alszik, mi tovább munkálkodunk.
Amikor jön a vihar, mi kiáltunk hozzá.
Amikor felébred, lecsendesíti a vihart.
Amikor a viharnak vége, hitünk erősebb lesz.
Itt van egy lecke, amit meg kell tanulnunk: A vihar nem tart örökké, és a hajó nem süllyed el.
Most éppen viharban vagy? Nem véletlenül vagy ott, hanem Atyád terve szerint. Nem áll szándékában bántani téged, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy sikítani szeretnél, mert olyan nagy a fájdalmad.
Nem vagy egyedül, még ha úgy is érzed. Lehet, hogy mindent elvesztettél, de az Urat nem vesztetted el. Ő még mindig veled van, bár nem látod őt, vagy nem érzed a jelenlétét.
Ne félj.
Továbbra is higgy.
A tenger Ura melletted van.
Amikor eljön az idő, azt fogja mondani: "Légy nyugodt (nyugodj meg)", és a viharnak elfogy a lélegzete, és a tenger olyan lesz, mint az üveg. Végül felvirrad a nap, és újra látni fogod a napot ragyogni. Ha visszatekintesz, látni fogod, hogy a hited erősödött a vihar által, amelyen keresztülmentél.

10.Ki Jézus?

De figyeljük meg a kérdést, amit a tanítványok feltettek, miután a vihar elvonult.
"Ki ez?"
Mindig ez a kérdés, nem igaz?
Jézus soha nem tesz úgy csodákat, mint egy cirkuszi bűvész. Soha nem használja a hatalmát egyszerűen arra, hogy lenyűgözze a tömeget. Ehelyett kinyilatkoztatja isteni hatalmát, hogy szembesüljünk az elkerülhetetlen kérdéssel:
Ki ez az ember?
Erre a kérdésre mindannyiunknak választ kell adnunk.
Ki Jézus?
Ő Isten Fia a mennyből.
Ezért engedelmeskedik neki a szél és a hullámok. Ő a természet Ura, mert ő teremtette a szelet és a hullámokat. Engedelmeskedniük kell neki, mert ő a világegyetem Ura.

11.Amikor Krisztus a hajóban van

Dietrich Bonhoeffer német lelkipásztornak van egy igehirdetése amelynek a címe: "A félelem legyőzése". Tizenöt nappal Hitler 1933-as hatalomra jutása előtt mondta el ezt a prédikációt. Bonhoeffer Jézus történetét vette alapul, aki megnyugtatja, lecsendesíti a tengert.
Egy ponton a következő megállapítást teszi: "Amikor Krisztus a hajóban van, mindig vihar támad."
Ez a mondat felkeltette a figyelmemet. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha Krisztus velünk van, akkor minden simán megy.
Tévedés.
Jézus már azelőtt tudott a viharról, hogy a tanítványok beszálltak volna a csónakba. Úgy feküdt le aludni, hogy tudta, a vihar hamarosan megérkezik. Nem szabad könnyű menetre számítanunk, amikor Krisztust követjük. Robert Coleman idézete elgondolkodtató:
Jézus követése kezdetben elég könnyűnek tűnt, de ez azért tűnt így, mert nem követték őt túl messzire.
Amikor Krisztus a hajóban van, mindig vihar támad.
Krisztus a hajódban van?
Veled utazik, veled jár, veled van?
Jó.
Készülj fel a bajra.
Jézus le tudja csendesíteni a vihart, de előbb előidézi azt.
Micsoda Krisztust szolgálunk!
Még a szél és a hullámok is engedelmeskednek neki!
Maradjatok nyugton.
Jézus a hajóban van.

Uram Jézus, növeld a beléd vetett hitemet, még akkor is, amikor a hullámok felemelkednek és az én kis hajóm elsüllyedni készül. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: millióféleképpen, engedelmeskednie, engedelmeskednek, könyörületessége, kinyilatkoztatja, válsághelyzetben, körülményeinkhez, felébresztették, lelkipásztornak, elkerülhetetlen, manipulálhatjuk, kétségbeesetten, meggyógyuljanak, mindannyiunknak, engedelmeskedik, keresztyénekből, elgondolkodtató, szemtelenségnek, lecsendesítette, keresztülmentél, visszatekintesz, kulcsfontosságú, szükségleteiről, összeházasodunk, következtetünk, letartóztattuk, elpusztítsanak, felkorbácsolta, figyelmeztette, döntéseinkkel, életveszélyes, megfogalmazva, irányíthatunk, pillanatokban, megértésünkre, félelmetesebb, túlsó partra, hajóban volt, hullámok becsaptak, hajó hátsó, vánkoson aludt, keresztyénekből álló, hajón kihajóztak, lelkész felolvasta, igeszakaszt amit, imént felolvastam, csodálatos dolog, szél felerősödött, hullámok megingatták, szél elült, mennyei Atya, ötlete volt, Miután Jézus, Amikor Isten, Uram Jézus, Vajon Jézus, Eugene Peterson, Felismerték Mesterük, Hittek Jézusban, Isten Fia, Amikor Krisztus, Dietrich Bonhoeffer, Bonhoeffer Jézus, Robert Coleman, Micsoda Krisztust,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Alázat  Akarat  Png fotel  Alvó cicák  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Nevem  Radikális szeretet  képre írva  Png telefon  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogy lehet megtartani  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A sors  Soha ne kedvezz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png virág  Fekete-erdő desszert  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Nem tudhatod  Nagyi telefonál  Png nő  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Png csokor  Sokan azt tartják  210 éve született a SZÓZAT meg...  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Hogy lehet megtartani  Kerüld el az evangélium örömén...  Neked tudnod kell  Éretlen vers  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
túlsó partra, hajóban volt, hullámok becsaptak, hajó hátsó, vánkoson aludt, keresztyénekből álló, hajón kihajóztak, lelkész felolvasta, igeszakaszt amit, imént felolvastam, csodálatos dolog, szél felerősödött, hullámok megingatták, szél elült, mennyei Atya, ötlete volt, történet megértésének, kulcsfontosságú kérdésben, történet elvész, kérdés pedig, válasz nagyon, hosszú szolgálati, emberek szükségleteiről, tanítványai kétségtelenül, hatalmas tömeget, közelében akartak, sérült emberekkel, mindenedbe kerül, másoknak való, nehéz problémák, tanítványok örültek, északi parton, egyik közeli, hegyi beszédet, vidéken 5000, égbolt nyugatról, vihar lecsap, időjárás miatt, tanítványok közül, csónak elhagyta, nyugati partot, vánkoson pihenve, hegyekről lefelé, hullámok egymás, hajóban lenni, vízzel telik, hurrikán csapott, fontos igazsághoz, szél mindig, hatalmas vihar, csapásoktól hánykolódva, pillanat alatt, házat most, daganat rosszindulatú, vihar alatt, egyetlen alkalom, tanítványok kétségbeesésükben, olyan kérdés, gyermekem beteg, házasságom szétesőben, barátaim elhagytak, férjem meghalt, kérdést milliószor, körülményeinkhez mérhető, tanítványok hamarosan, tomboló vihar, vihar tombol, tenger nyugodt, napfényre vagy, hullámok csendjére, másik kérdéshez, tanítványok szívében, angol fordítás, színes körülírást, túlbuzgó kiskutyával, vihar véget, vihar elállt, szélnek engedelmeskednie, hullámoknak engedelmeskedniük, orkán erejű, történet csodálatos, csoda beteljesíti, vihart dorgálta, rémült tanítványokat, szavakban benne, tanítványok azért, nehéz helyzeteket, gyenge ember, olyan életveszélyes, hitük félelemmé, válasz igen, élet viharait, egyetlen válasz, hajóba Jézussal, rövidített változat, hajóba szállni, irányítás jogáról, lelki növekedés, élet viharai, tönkretette volna, hullámok engedelmeskednek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5173
  • e Hét: 38949
  • e Hónap: 68261
  • e Év: 256063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.